16. svibnja 2023.

Izložba Tonko i Marinko Jelača: Skulptura i grafika

U nastavku izložbene sezone 2023., u Zavičajnom muzeju u Biogradu u suradnji sa Gradskom galerijom biti će otvorena zajednička izložba Tonko i Marinko Jelača: Skulptura i grafika

ŽIVOT - Instalacija sa zvučnom podlogom
Tehnika izrade ovog postava, kaširani rižin papir na žičanoj konstrukciji, daje fragilnost i eteričnost gnjezdišta gdje se stvara i čuva život. Tonku ne zanimaju boje, već koristi samo bijelu - kao čistoću i svetost svih formi gnjezdišta, sjemenja i visećih formi po nebu koje traže svoje plodno tlo.
Prisutan zvuk je u stvari uspavanka čuvanju života. Zvučnu pozadinu interpretira autorica, dok je audio uradak djelo jakše Matošića. Radovi su nastali kroz zadnje tri godine.

POŠTA KAMEN - Grafička mapa
Marinkova grafička mapa je izvedena originalnim grafičkim tehnikama. Radi se o kombiniranoj tehnici plitkog i dubokog umjetničkog tiska (linorez i suha igla). Grafike prikazuju isključivo motive riba, koloristički inovativnog izraza.
Izloženo će biti 25 grafika formata 100x75 cm i 75x50 cm. Grafike su nastale 2023. godine.

Svečanost otvorenja će biti održana u subotu 20. svibnja 2023. u 20 sati

Izložbu će uz prisustvo autora prigodno predstaviti:
Jakša Matošić, trojanski kustos. Draženko Samardžić, Zavičajni muzej i Tonći jeličić, Gradska galerija Biograd. Izložbu će otvoriti Gradonačelnik Ivan Knez.

Glazbena podloga: Tomislav Milačić, saksofon!
Posjetitelji će izložbu moći razgledati do 16. lipnja u Zavičajnom muzeju u Biogradu. Radno vrijeme Muzeja je radnim danom 8-14 ili prema najavi na tel.: 023 383 721 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA