06. travnja 2022.

Gradska knjižnica Biograd na Moru i Bruno Šimleša vas pozivaju na promociju knjige povodom Svjetskog dana zdravlja u četvrtak 7. travnja 2022. u 17 sati.

Povodom Svjetskog dana zdravlja pozivamo vas na gostovanje sociologa Brune Šimleše i promociju autorove najnovije knjige (P)ostati zdrav, u četvrtak 7. travnja 2022. u 17 sati.

Ukratko o knjizi:

Mogu li stres, prešućivanje emocija, kompromisi u odnosima, toksičnost istih i manjak ljubavi prema samome sebi načiniti veću štetu od manjka tjelovježbe ili nezdrave prehrane? Iako manje vidljiva, da li je zdrava psiha bitnija od zdrava tijela? Takvim, i sličnim pitanjima Bruno Šimleša u knjizi ''(P)ostati zdrav'' propitkuje tradicionalnu koncepciju ideje zdravog života sveobuhvatnim pristupom zdravlju: stavljajući jednak naglasak na osjećaje, misli i fizičku spremu. Ova knjiga sadrži vrijedne savjete, kako za početnike, tako i za one iskusne u zdravom načinu života - a ponajviše za one koje žele pomoći bližnjima. Da bi ga netko prisvojio, način davanja često je bitniji od samog savjeta, bez obzira na kvalitetu potonjeg – stoga valja naučiti kako ga najefektivnije dijeliti.

Pružanje mudre riječi i tople ruke bližnjima nezahvalan je zadatak, no bez sigurnosti i ljubavi kao podloge takvim pokušajima, riječ brzo pada u zaborav, a ruka se olako odbija. Iako utemeljena na znanstvenim istraživanjima, knjiga je ispunjena duhovitim osobnim iskustvima kojima je stvoren balans hladne znanosti i često komične stvarnosti. Holistički pristup koji se u knjizi zagovara nije odbijanje tradicionalne medicine, već poziv na ujedinjenje tih pristupa. Unatoč napretku farmacije, naše srce i um ključne su tvornice lijekova. Nemojte ih zanemariti!

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA