30. srpnja 2019.

NASTAVLJAMO DUGO, TOPLO LJETO U BIOGRADU NA MORU – donosimo program događanja za mjesec kolovoz!

Turistička zajednica grada Biograda na Moru objavila je program događanja za mjesec kolovoz u sklopu projekta Biograd Summer 2019.

Nakon bogatog kulturno zabavnog programa u srpnju još više zabave i događanja čekaju nas u kolovozu.
Tako nas već 3.8. očekuje koncert miljenika publike Petra Graše na bazenu Ilirija kojeg organizira Ilirija d.d., a 4.8. održava se najveća turistička fešta posvećena Danu pobjede i domovinske zahvalnosti – Biogradska noć na kojoj nastupaju Luka Nižetić, Gazde, The Second Hand Band i klapa Monada. Naravno, vrhunac ove večeri je defile osvijetljenih brodova i  spektakularni glazbeni vatromet u 23:00 sata.
Na sam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5.8. ispred Gradske uprave nastupat će Ivo Pattiera i klapa Žirje.
Za djecu su organizirane Dječje litnje igre koje će se 12. i 19.8. održati na Rivi, na glavnom mulu. Prijave za ove zabavne dječje igre biti će na licu mjesta, sat vremena prije starta, dakle od 19:00, a djeca će kroz razne zabavne igre pokazati svoj natjecateljski duh i pritom se odlično zabaviti. Po završetku ove manifestacije svaki natjecatelj dobit će medalju za sudjelovanje.
21.8. u centralnom parku kod kolodvora Gradska knjižnica Biograd i TZG Biograd na Moru organiziraju dječji književno zabavni program pod nazivom `Knjiška tulumiška` na kojem će se održati pravi dječji tulum koji uključuje dječje radionice, pripovijedanje priča, mađioničara, kokice i balone te rođendansku tortu!
Za djecu je isto tako predviđen i lutkarski mjuzikl Duška Mucala `Festival životinjskog carstva` koji će se održati 23.8. na Narodnom trgu, popularno znanom kao trg Brce.
U centralnom parku se i kroz mjesec kolovoz nastavlja Summer Night Picnic na kojem 17.8. nastupa klapa Monada, a 30.8. ponavljamo nastup studentske a cappella skupine koja je uvijek rado viđena u Biogradu – AKA Crescendo.
I gastro event Bokun tradicije održat će se dvaput u kolovozu gdje će lokalne udruge za sve goste pripremati tradicionalnu spizu, a lokalni OPG-ovci nudit će svoje autohtone proizvode.
Na Narodnom trgu 20.8. u goste nam dolazi Zuhra koji će zabaviti sve prisutne svojim stand up nastupom. 26.8. u sklopu Kazališta pod zvijezdama ponovno se vraća Slavko Sobin sa glumicom Petrom Kurtelom koji će glumiti u kazališnoj predstavi `Who the f… is Biba?`
Mjesec kolovoz završavamo ljetnim karnevalom koji na Rivi organizira biogradska karnevalska udruga.
Početkom rujna, točnije 4.9. pozivamo vas na Narodni trg gdje ćemo uživati u večeri talijanskih canzona i evergreena u izvedbi Nere Gojanović i Đanija Stipanićeva.
Vidimo se u Biogradu! Veselimo se vašem dolasku!

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA