30. rujna 2022.

Četvrta etapa spektakularne biciklističke utrke Cro Race kreće iz Biograda

Start 4. etape utrke na kojoj sudjeluju najbolji svjetski biciklisti predviđen je 30. rujna iz Biograda. Na etapu dugu 219 km s trga kralja Tomislava sudionici će krenuti u 11. i 30 min.

Spektakularna biciklistička utrka CRO Race ove će se godine održati od 27. rujna do 2. listopada te će Hrvatsku po sedmi put pretvoriti u sportsku arenu čiji će kadrovi obići čitav svijet.

Na dosadašnjim izdanjima utrke nastupale su najveće biciklističke zvijezde poput Marka Cavendisha, Vincenza Nibalija, Giacoma Nizzola, Adama Yatesa i drugih, a ove nas godine očekuje čak osam WorldTeam timova od ukupno dvadeset koji će nastupiti na CRO Raceu. Ljubitelji biciklizma moći će uživo ili putem televizijskog prijenosa uživati u nastupu vrhunskih biciklista koji će voziti trasu dugu preko 1.000 kilometara u šest etapa diljem Hrvatske.

Startovi i ciljevi etapa gradovi su diljem Hrvatske i poznate lokacije poput nacionalnih parkova i parkova prirode, a prolasci kroz neke od najatraktivnijih destinacija pružaju nezaboravne doživljaje natjecateljima i publici. Značaj utrke za turizam, gospodarstvo i promociju Hrvatske i ove su godine prepoznali Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb i Hrvatska elektroprivreda, koji projekt podržavaju od samog početka. Tu su i Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo policije, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski biciklistički savez i mnogi drugi partneri i sponzori.

Osim profesionalnog biciklizma CRO Race ima i niz popratnih aktivnosti. I ove će se godine održati utrka za najmlađe sportaše – treći po redu Kids CRO Race. Na raznim lokacijama diljem Hrvatske djeca će moći iskušati svoje biciklističke vještine i natjecati se na virtualnim trenažerima.

Izvor: https://bnm-portal.com

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA