30. ožujka 2021.

Obavijest o isplati jednokratne novčane pomoći umirovljenicima povodom uskršnjih blagdana

GRAD BIOGRAD NA MORU
JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL

KLASA:551-01/21-01/01
UR.BROJ:2198/16-03/1-21-2
Biograd na Moru, 30. ožujka 2021. godine

Sukladno Proračunu Grada Biograda na Moru za 2021. godinu („Službeni glasnik Grada Biograda na Moru“, broj 09/20.) i Odluci Gradonačelnika Grada Biograda na Moru KLASA:551-01/21-01/01, UR.BROJ:2198/16-01-21-1 od 30. ožujka 2021. godine, objavljuje se sljedeća

O B A V I J E S T

Povodom nadolazećih blagdana Gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez, dipl. ing. agr., donio je Odluku o isplati prigodnog dara (Uskrsnice) u 2021. godini umirovljenicima s prebivalištem na području grada Biograda na Moru.

Svim umirovljenicima sa prebivalištem na području Grada Biograda na Moru, koji primaju mirovinu u ukupnom iznosu do 4.000,00 kn mjesečno neovisno o kojoj vrsti mirovine se radi (obiteljskoj, starosnoj ili invalidskoj), isplatiti će se prigodni dar (Uskrsnica) prema skali određenoj Odlukom KLASA:551-01/21-01/01, UR.BROJ:2198/16-01-21-1 od 30. ožujka 2021. godine. U ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze domaća i strana primanja.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć – Uskrsnice ne mogu ostvariti osobe koje imaju dospjela dugovanja s osnove potraživanja Grada Biograda na Moru za podnositelja zahtjeva i članove zajedničkog kućanstva.
Pravo na dodjelu Uskrsnice nemaju korisnici mirovina u radnom odnosu ili koji rade s nepunim radnim vremenom.

Kako bi ostvarili pravo na dodjelu prigodnog dara (Uskrsnice), umirovljenici koji ispunjavaju uvjete za isplatu dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju:

  • preslik osobne iskaznice,
  • presliku odreska od mirovine za mjesec veljaču 2021. godine,
  • broj tekućeg računa na koji će se izvršiti uplata,
  • izjavu o članovima zajedničkog kućanstva,
  • izjavu i potvrde o nepostojanju dospjelih dugovanja s osnove potraživanja Grada Biograda na Moru, te pravnih osoba kojih je osnivač Grad Biograd na Moru, i to: Bošana d.o.o., Komunalac d.o.o. i Turistička zajednica Grada Biograda na Moru, za podnositelja zahtjeva i članove zajedničkog kućanstva.

Korisnici mirovina priznatih primjenom međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju i korisnici inozemnih mirovina zahtjev za ostvarivanje prava podnose dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju:

  • uvjerenje o prebivalištu ili preslika osobne iskaznice,
  • dokaz o visini mirovine (odrezak od mirovine ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima  ili potvrda o visini mirovine izdana od HZMO-a) iz kojih je vidljiv ukupan iznos mirovinskih primanja, ne stariji od 3 mjeseca,
  • preslika Rješenja o priznavanju mirovine primjenom međunarodnog ugovora,
  • broj tekućeg računa na koji će se izvršiti uplata,
  • izjavu o članovima zajedničkog kućanstva,
  • izjavu i potvrde o nepostojanju dospjelih dugovanja s osnove potraživanja Grada Biograda na Moru, te pravnih osoba kojih je osnivač Grad Biograd na Moru, i to: Bošana d.o.o., Komunalac d.o.o. i Turistička zajednica Grada Biograda na Moru, za podnositelja zahtjeva i članove zajedničkog kućanstva.

Umirovljenici koji su ostvarili novčanu pomoć u smislu Božićnice potrebno je priložiti samo obrazac Zahtjeva.
Umirovljenicima zbog epidemiološke situacije uzrokovane COVID – 19 virusa, koji ostvaruju pravo na isplatu prigodnog dara (Uskrsnice) ne trebaju osobno ishoditi Potvrde o nepostojanju dospjelih dugovanja s osnove potraživanja Grada Biograda na Moru te pravnih osoba kojih je osnivač i suosnivač Grad Biograd na Moru i to: Bošana d.o.o., Komunalac d.o.o. i Turistička zajednica Grada Biograda na Moru, već će isto za podnositelja zahtjeva po službenoj dužnosti zatražiti Grad Biograd na Moru.

Zahtjevi s pratećom dokumentacijom podnose se Gradu Biogradu na Moru, od 30. ožujka do 15. travnja 2021. godine

Kako bi ostvarili ovo pravo, umirovljenici su obvezni podnijeti ZAHTJEV za ostvarivanje predmetnog prava, osobno ili poštom.  
Obrazac zahtjeva može se preuzeti osobno u pisarnici Grada Biograda na Moru ili na službenoj internetskoj stranici Grada Biograda na Moru www.biogradnamoru.hr

Zahtjevi za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć u prigodi uskršnjih blagdana mogu se podnositi od 30. ožujka do 15. travnja 2021. godine, na adresu: GRAD BIOGRAD NA MORU, Trg kralja Tomislava 5, 23 210 Biograd na Moru ili osobno u pisarnici Jedinstvenog upravnog odjela Grada Biograda na Moru, Trg kralja Tomislava 5, 23 210 Biograd na Moru.

Za sve dodatne informacije i pomoć možete kontaktirati Jedinstveni upravni odjel Grada na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj telefona:  023/ 383-150.

Pročelnica
Drina Bešenić, struč. spec. oec.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA