17. veljače 2021.

Neobvezujući JAVNI POZIV HCK GDCKBNM u sklopu projekta "Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III": "Od srca za srce Jadrana"

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru u sklopu projekta „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III”: „Od srca za srce Jadrana” raspisuje neobvezujući JAVNI POZIV kojim se, u svrhu evidentiranja potrebitih korisnika i pripreme humanitarnih paketa, pozivaju korisnici s područja djelovanja Društva (Grad Biograd na Moru, Općina Pakoštane, Općina Tkon, Općina Pašman, Općina Sv. Filip i Jakov) da se osobno jave u ured Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru uz prethodnu najavu na telefon 023 383 761 od 9 do 13 sati i donesu potrebnu dokumentaciju kojom dokazuju pripadnost jednom od navedenih kriterija ili istu pošalju na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , ako odgovaraju sljedećim predloženim kriterijima:

  1. Samci i kućanstva primatelji zajamčene minimalne naknade (nadalje: ZMN), kojima je pravo utvrđeno rješenjem nadležnog Centra za socijalnu skrb (nadalje: CZSS).
  2. Osobe starije od 65 godina u samačkom ili u dvočlanom kućanstvu s prosječnim mjesečnim primanjem do 1.500 kn, odnosno do 2.000 kn za dvočlano kućanstvo.
  3. Samohrani roditelj s ukupnim primanjima kućanstva nižim od iznosa bruto minimalne plaće za RH od 4.062,51 kn za 2020. godinu.
  4. Obitelj s 3 i više djece s mjesečnim primanjima ukupno nižim od 6.796 kuna kao iznosa prosječne neto plaće za siječanj 2020. godine.
  5. Iznimno, samci ili obitelji s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću u razdoblju dužem od 3 mjeseca.
  6. Osobe koje su pogođene utjecajem pandemije korona virusa COVID-19, (smanjenje plaće na minimalac te su opterećeni kreditima ili ovrhama, a nakon pokrivanja svih obaveza ostaje manje od 1.500 kuna za zadovoljenje osnovnih životnih potreba).
  7. Iznimno, osobe koje ne ulaze u gore navedene kriterije, ali je utvrđeno uvidom u dokumentaciju ( potvrda porezne uprave, izvod iz banke o iznosu kredita, potvrde o ovrhama, dodatni zdravstveni troškovi nabave lijekova i slično) i situacije na terenu da je potrebna pomoć, pomoć se pruža sukladno odluci ravnatelja.

Molimo sve postojeće korisnike da provjere putem telefona koja im je dokumentacija potrebna, kao i sve nove korisnike koji nisu sigurni koja dokumentacija im je potrebna.

Sve dodatne informacije vezane za projekt možete dobiti na navedenom telefonskom broju ili e-mailu.

Trajanje projekta je 12 mjeseci i tijekom cijelog projekta, ako nam mogućnosti to dozvole, bit će moguće upisivati nove korisnike.

Vaše,
GDCK Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA