17. kolovoza 2023.

Komunalac d.o.o. Biograd na Moru obišao radove projekta "Kosa istok-zapad" u iznosu od 6,8 milijuna eura na području Grada Biograda na Moru

Danas je Komunalac d.o.o. Biograd na Moru s gradonačelnikom Grada Biograda Ivanom Knezom, predstavnicima naručitelja radova Komunalac d.o.o. Biograd na Moru, direktorom Marinom Colićem, tehničkim direktorom Krunom Pešićem, financijskom direktoricom Jelenom Jelić, inženjerima Mateom Bađokom i Martinom Zurak, predstavnikom izvođača radova tvrtke Golemi te predstavnicima tvrtke Aniva inženjering d.o.o. kojoj je povjeren stručni nadzor, obišao radove na projektu koji su započeti u srpnju 2023. pod nazivom „Kosa istok-zapad“, s ciljem poboljšanja infrastrukture Grada Biograda na Moru.

Projekt ukupne vrijednosti 6,8 milijuna eura ima za cilj značajno unaprijediti infrastrukturne uvjete.

Projekt ima ključni fokus na rekonstrukciji vodovoda, koji će se protezati na impresivnih 5.239,9 metara. Ova rekonstrukcija će osigurati pouzdan i učinkovit vodovodni sustav, pružajući kvalitetnu opskrbu vodom stanovnicima tog područja. Projekt također obuhvaća odvodnju, s planiranih 9.708 metara novih odvodnih kanala. Ova mjera ima za cilj poboljšati odvodnju i smanjiti rizik od poplava, stvarajući sigurno okruženje za stanovnike. Također, planira se izgradnja tlačnog cjevovoda duljine 262 metra, kako bi se pružila dodatna podrška vodovodnom sustavu i omogućio stabilan protok vode.

Projekt također uključuje izgradnju kanalizacijskih i vodovodnih kućnih priključaka. Ukupno će biti izgrađeno 570 kanalizacijskih kućnih priključaka ukupne duljine od oko 6.840 metara, te 346 vodovodnih kućnih priključaka, kako bi se osigurao pristup kvalitetnoj vodi za stanovnike.

Direktor Komunalca d.o.o. Biograd na Moru, Marin Colić, istaknuo je važnost suradnje i angažmana stručnih timova u realizaciji projekta. Očekuje se da će projekt "Kosa istok - zapad" donijeti značajne koristi lokalnoj zajednici, poboljšavajući kvalitetu života stanovnika i stvarajući infrastrukturne temelje za budući razvoj. Planirani završetak radova i dobivanje uporabne dozvole predviđeni su do sredine 2026. godine.

Izvor: Komunalac d.o.o. Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA