25. rujna 2023.

Obilježavanje Nacionalnog dana multiple skleroze 2023. u Biogradu na Moru

Savez društava multiple skleroze Hrvatske poziva vas na obilježavanje Nacionalnog dana multiple skleroze, 29.9.2023., 14 sati, Trg Kralja Tomislava 5 u Biogradu na moru.

Oboljeli od multiple skleroze u Hrvatskoj obilježavaju svoj Nacionalni dan 26. rujna. Multipla skleroza najčešća je kronična upalna demijelinizacijska bolest središnjeg živčanog sustava, većinom se pojavljuje u mlađih osoba između 20. i 50. godine života, uzrok bolesti nije poznat, a žene dva puta češće obolijevaju od muškaraca. U Hrvatskoj od multiple skleroze boluje više od 7000 osoba.

Na inicijativu Saveza društava multiple skleroze Hrvatske, Hrvatski Sabor je 17. travnja 2015. godine donio odluku o službenom proglašenju Nacionalnog dana oboljelih od multiple skleroze 26. rujna, čime su oboljeli od MS-a diljem Hrvatske dobili priznanja za njihovo postojanje u zajednici i društvu.

Ove godine ćemo vam ponovno ispričati što je MULTIPLA SKLEROZA i tko su pravi superjunaci koji žive među nama.

Ove godine Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se virtualno putem MS Tjedna i održavanjem XIII. Hrvatskog simpozija oboljelih od multiple skleroze u Hotelu Adria u Biogradu na moru.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA