01. ožujka 2024.

Grad Biograd na Moru lider u iznosima stipendija

Grad Biograd na Moru ne samo da očarava svojom ljepotom već i ističe se kao primjer podrške obrazovanju. U doba progresivne recesije, inflacije i rastućih troškova života, biti školarac ili student može biti izazovno. Međutim, upravo u ovom gradu mladi dobivaju snažnu podršku koja im omogućuje ostvarivanje svojih akademskih ciljeva.

Stipendije su postale kamen temeljac u obrazovanju, pružajući konkretan oslonac mladima u njihovom daljnjem školovanju. Biograd na Moru se ističe po svojoj iznimnoj predanosti obrazovanju, nudeći najmanje kriterije za dobivanje stipendija u Hrvatskoj. Ova inicijativa omogućuje svim studentima jednake šanse da se pokažu i ostvare svoje potencijale.

Grad Biograd pokazuje svoju predanost budućnosti mladih generacija, ukupno izdvajajući 367.000 eura za stipendije. To znači da svaki student može računati na mjesečnu potporu od 200 eura, što može biti značajna pomoć u pokrivanju troškova studija, knjiga i života.

Gradonačelnik Grada Biograda na Moru, zajedno sa lokalnom upravom, jasno je stavio obrazovanje na vrh prioriteta. Njihova vizija je stvaranje okruženja u kojem svaki mladi čovjek ima priliku ostvariti svoje snove i doprinijeti društvu na najbolji mogući način.

Stipendije ne samo da pružaju financijsku podršku studentima, već i potiču njihovu motivaciju, samopouzdanje i osjećaj vrijednosti. Biograd na Moru stvara atmosferu u kojoj mladi ljudi osjećaju da su cijenjeni i podržani u svom trudu i ambicijama.

U konačnici, Biograd na Moru nije samo prekrasan turistički odredište, već i inspirativna zajednica koja ulaganjem u obrazovanje svojih mladih stvara temelje za prosperitet i napredak čitavog društva.

 

Izvor: Gradonačelnik.hr

 

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA