28. ožujka 2024.

Ožujak u Gradskoj knjižnici Biograd na Moru prepun događanja

Ožujak u knjižnici bio je prepun dječjih radionica i zanimljivih gostovanja.
Gostovanjem književnice Rosie Kugli, koja je kroz svoj najnoviji roman Mali noćni razgovori iznijela vlastitu životnu priču, obilježen je Međunarodni dan žena.
Učenici nižih razreda osnovne škole imali su priliku razgovarati s književnikom i glumcem Slavkom Sobinom, postaviti mu raznolika pitanja i naučiti nove stvari o pisanju i važnosti čitanja.
Dan očeva obilježen je tradicionalnom dječjom radionicom na kojoj su djeca čitala priču i izrađivala slikovnicu za tate.
U sklopu manifestacije Zadar čita gimnazijalce Srednje škole posjetio je istaknuti enigmatičar Zdravko Žarković koji im je održao vrlo zanimljivo predavanje o enigmatici, a knjižnicu su posjetili učenici trećeg razreda Osnovne škole koji su slušali predavanje Zrinke Mandić o važnosti očuvanja vode i mora.
Zadnje u nizu gostovanja bilo je ono prim. dr. sc. Sanje Delin, koja je održala poučno predavanje Živjeti s epilepsijom: sve nijanse ljubičaste. Ovim predavanjem obilježen je Ljubičasti dan – međunarodni dan pružanja podrške osobama s epilepsijom.

gkbnm

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA