04. travnja 2024.

Komunalac Biograd d.o.o. pri završetku druge faze rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže dijela poluotoka u Biogradu na Moru

Projekt rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže na dijelu poluotoka u Biogradu na Moru sve više napreduje prema svojim ciljevima. Ovaj ambiciozni projekt, kojem je korisnik projekta Komunalac d.o.o. Biograd na Moru, izvođač radova tvrtka Golemi, te nadzorni tim ANIVA-INŽENJERING d.o.o., predstavlja ključni korak ka unapređenju infrastrukture Grada Biograda na Moru.

Na području projekta izgraditi će se:

  • 358,22m nove vodovodne mreže
  • 1.551,58m rekonstruirane vodovodne mreže
  • 176,92m nove kanalizacijske mreže
  • 762,88m rekonstrukcije postojeće kanalizacijske mreže

Sukladno dosadašnjim dostignućima, većina planiranih radova iz II. faze je završena. Trenutno su u tijeku radovi u ulici Trg Svete Stošije, gdje su već položene nove vodovodne i kanalizacijske cijevi. Ovi koraci su od vitalne važnosti za poboljšanje sustava vodoopskrbe i odvodnje za sve stanovnike koji su priključeni na ovu mrežu.

Do danas su već postavljeni:

  • 513,98 metara kanalizacijske mreže
  • 940,20 metara vodovodne mreže

Ovim napretkom ostvaruju se ključni ciljevi projekta, kao što su poboljšanje vodoopskrbe i odvodnje za lokalno stanovništvo. Kroz kombinaciju rekonstrukcije postojećih i izgradnje novih vodovodnih i kanalizacijskih mreža, očekuje se znatno unapređenje infrastrukture na poluotoku.
Jedna od važnih napomena jest i planirano očuvanje autentičnog izgleda stare jezgre Biograda na Moru. Nakon završetka turističke sezone, betonske površine bit će obložene kamenom kako bi se zadržao šarm i karakter ovog povijesnog grada.
Slijedeći korak u ovom projektu je III. faza radova, koja će započeti nakon završetka ljetne sezone.

Izvor: Komunalac d.o.o.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA