05. travnja 2024.

Izgradnja fekalne odvodnje sustava Kosa Istok i Zapad u Biogradu na Moru – KORAK PREMA MODERNIZACIJI INFRASTRUKTURE

U sklopu projekta unaprjeđenja infrastrukture pod vodstvom Komunalca Biograd na Moru d.o.o., Grad Biograd na Moru ulazi u fazu izgradnje fekalne odvodnje sustava Kosa Istok i Zapad u vrijednosti od 6,8 milijuna eura koja je započela u srpnju 2023. godine. Ova prva faza projekta obuhvaća značajne dionice odvodnje i kanalizacijskih kućnih priključaka, protežući se na impresivnih 9.708 metara. Uz to, planira se postavljanje čak 570 kućnih priključaka, čija će ukupna duljina iznositi otprilike 6.840 metara.

U sklopu III. etape ovog sveobuhvatnog projekta, koji je ključan za poboljšanje infrastrukture grada, planirana je izgradnja tlačnog cjevovoda duljine 262 m koji će pružiti dodatnu podršku vodovodnom sustavu i omogućiti stabilni protok vode te dodatne dionice odvodnje duljine 153,52 m. Uz to, bit će izgrađena i nova crpna stanica te će se rekonstruirati značajan dio vodovodne mreže, protežući se na 5.239,9 metara. Uz ovo, planira se instalacija 346 novih vodovodnih kućnih priključaka.

Ovaj važan projekt nadgleda ANIVA INŽENJERING d.o.o. iz Zadra, a izvođač radova je tvrtka GOLEMI. Voditelj projekta je Hidroprojekt-ing d.o.o..

Investicija predstavlja značajan korak prema modernizaciji infrastrukture Biograda na Moru, osiguravajući stabilan i održiv sustav fekalne odvodnje i vodoopskrbe za građane i turiste. Očekuje se da će završetak ove faze projekta donijeti značajna poboljšanja u kvaliteti života i zaštiti okoliša.

Izvor: KOMUNALAC d.o.o.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA